Deloitte verhuist juridische thuisbasis naar Londen

22 september 2010 Accountancynieuws

Het wereldwijde netwerk Deloitte Touche Tohmatsu (Deloitte) heeft haar wettelijke registratie verhuisd van Zwitserland naar Londen.

Tot nu toe stond Deloitte als een Zwitserse entiteit geregistreerd, ‘Verein’ genaamd. Deze structuur was oorspronkelijk bedoeld voor sportverenigingen, vrijwilligersorganisaties en vakbonden. De verhuizing van het juridische hoofdkantoor van Zwitserland naar Londen vond eind juli 2010 plaats, maar is nooit door Deloitte in de openbaarheid gebracht.

De switch heeft eigenlijk geen gevolgen voor de belastingen die Deloitte moet afdragen, want de gedecentraliseerde structuur van Deloitte betekent dat de member firms belasting betalen in de landen waar ze gevestigd zijn. Wel laat het accountants- en adviesbureau hiermee zien meer vertrouwen te hebben in het Britse vennootschapsrecht dan in het Zwitserse regime.

Een woordvoerster van Deloitte in het operationele hoofdkwartier in New York heeft bevestigd dat afgelopen zomer het management en bestuur van Deloitte zijn opgegaan in een nieuw opgerichte Britse private onderneming. ‘After decades of operating as a Swiss verein, we recently decided to take a fresh look at our legal structure in order to determine whether it was the optimal organisation, now and in the future. We concluded that, although the verein structure had served us well over the years, we had outgrown it,’ aldus de woordvoerster.

Nieuws