Deloitte snelst groeiend bureau in public sector

17 december 2009 Consultancy.nl

Kennedy Consulting Research & Advisory, een toonaangevend onderzoeksbedrijf in servicemarkten, heeft Deloitte geclassificeerd als de snelst groeiende organisatie in de wereldwijde publieke sectormarkt in zijn rapport The Kennedy Vanguard for Public Sector Management Consulting Practices, 2009. In 2008 groeide de totale omzet van Deloitte’s publieke sector adviesbureau met 27% ten opzichte van 2007, naar $1.5 miljard.

Deloitte onderscheidt zich door zijn naamvorming, nadruk op de klantervaring, verdeelde aard van zijn partnerbedrijven en de breedte van zijn aanbod”, zei Kelly Matthews, associate research director en leidinggevende analyst van Kennedy's Public Sector Consulting Marketplace 2009. “Het bedrijf maakt tevens een schat aan informatie toegankelijk op de publieke sectormarkt, waarmee het zich verder onderscheidt.”

Kennedy classificeerde het adviesbureau als het leidinggevende publieke sector-bedrijf dat wereldwijd management adviesdiensten levert, in een vergelijking met meer dan 20 marktspelers. Bovendien stelde Kennedy dat de acquisitie van BearingPoint’s North American Public Services Practice Deloitte een veel sterkere speler in de Amerikaanse markt zal maken.

“We zijn vereerd dat Kennedy Deloitte’s vakkundigheid als leider in de publieke sector heeft herkend, vooral in de huidige omgeving”, zei Greg Pellegrino, Global Public Sector Industry Leader van Deloitte Touche Tohmatsu. “In de economie van vandaag worden publieke functionarissen gedwongen om alle manieren waarop zij hun klanten bedienen te heroverwegen”, voegde hij toe.

Nader Srouji, adviseringspartner bij Deloitte in het Midden-Oosten, zei: “Deloitte’s focus is om staatslieden te helpen bij het lokaliseren van kritieke problemen en uitdagingen in het prestatievermogen van de overheid, economische competentie en burgerdiensten. Invloedrijke overheidsorganisaties hebben momenteel voordeel van Deloitte’s industrie-expertise, brede aanbod van diensten en aanwezigheid in 140 landen”.

Kennedy zegt dat de adviesmarkt in de publieke sector competitiever is dan ooit. Deloitte zal in 2009 een van ’s werelds grootste adviesbureaus in de publieke sector zijn, na de acquisitie van BearingPoint, op basis van Kennedy’s toekomstblik in de markt.

Nieuws