Deloitte sluit samenwerking met Universiteit van Brussel

23 november 2011 Consultancy.nl

De faculteit Economie & Management van de Hogeschool-Universiteit Brussel (HUB) en Deloitte hebben hun onderwijspartnerschap hernieuwd. Met deze overeenkomst wil de faculteit haar opleidingen nog beter afstemmen op het bedrijfsleven. Deloitte wil zich verzekeren van een blijvende instroom van goed opgeleide medewerkers.

Met de hernieuwde samenwerking creëren de HUB en Deloitte een brug tussen de faculteit en het adviesnetwerk van Deloitte. Deloitte zal de beste masterproeven van studenten van de faculteit belonen en zal met de HUB gaan samenwerken bij rekruteringsinitiatieven en alumnicommunicatie. Er komen ook gastcolleges van medewerkers van Deloitte. "Wij organiseren heel wat initiatieven die de band tussen onze faculteit en het bedrijfsleven onderhouden en nog versterken: business seminars, job fairs, bedrijvencontactdagen, stages, onderzoeksprojecten, enz. We juichen het toe dat Deloitte actief wilt deelnemen aan deze initiatieven. Dankzij de samenwerking met Deloitte krijgen onze studenten een beter zicht op wat een sterke speler als Deloitte van goede kandidaten verwacht, hoe een internationale speler werkt en welke competenties nodig zijn om een internationale carrière uit te bouwen, zegt Greet Raspoet, decaan van de faculteit Economie & Management.

Goede professionals aantrekken
Deloitte is met meer dan 2.500 medewerkers en 10 kantoren in België de grootste organisatie op het gebied van audit, accountancy, belastingadvies, consulting en corporate finance. De dienstverlening van het bedrijf richt zich zowel naar de grootste nationale en internationale ondernemingen als naar KMO's de publieke sector en non-profit organisaties. "Wij zijn voortdurend op zoek naar gedreven en goed opgeleide mensen", zegt Marc Mertens van Deloitte. "Jong talent is immers cruciaal om onze leiderspositie te handhaven en te verstevigen." In het verleden vonden al heel wat HUB-afgestudeerden de weg naar Deloitte. "Onze klanten verwachten niet alleen specialisten, maar ook relationeel sterke professionals met een prima vakkennis. De HUB-afgestudeerden hebben al bewezen perfect aan die vereisten te voldoen. Met de overeenkomst hopen wij de instroom van goed opgeleide HUB-studenten te verzekeren", aldus Marc Mertens.

Over Hogeschool-Universiteit Brussel (HUB)
De Hogeschool-Universiteit Brussel (HUB) verenigt de opleidingen van de vroegere hogescholen EHSAL, HONIM en VLEKHO en de universiteit KUB. Ook het Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen behoort tot de HUB. De Hogeschool-Universiteit maakt deel uit van de Associatie KU Leuven en biedt een brede waaier van opleidingen aan in 6 verschillende domeinen: Economie & Management, Gezondheidszorg, Lerarenopleiding, Sociaal-Agogisch Werk, Taal & Letteren en Rechten.

Nieuws

Meer nieuws over