Deloitte: Mexicaanse griep gaat omzet kosten

21 augustus 2009 Consultancy.nl
Profiel
Meer nieuws over

De Mexicaanse griep gaat omzet kosten. Bijna de helft (45 procent) van de grote Nederlandse bedrijven houdt rekening met een omzetdaling van 3,5 procent. In die groep gaat het om een bedrag van 1,8 miljard euro. De andere helft verwacht op dit gebied geen gevolgen.

Dit blijkt uit onderzoek van adviesbureau Deloitte onder financieel directeuren van grote bedrijven. In totaal werkten 65 financieel directeuren mee. Hun bedrijven vertegenwoordigen een omzet van circa 134 miljard euro.

Ruim een kwart (28 procent) van de ondervraagden is niet voorbereid op de griep. Wim Eysink, partner bij Deloitte, vindt dat ook die bedrijven voorbereidingen moeten treffen. ,"De onzekerheid waaraan het bedrijf blootstaat, is onacceptabel groot. Een financieel directeur kan en mag dit risico niet nemen.'', zegt Eysink. In het onderzoek is niet gevraagd waarom de bedrijven geen voorbereidingen hebben getroffen.

Eysink wijst er ook op dat door de economische crisis bedrijven extra kwetsbaar kunnen zijn en dat ook daarom maatregelen nodig zijn. De Mexicaanse griep kan anders in samenhang met de economische crisis een blijvend negatief effect hebben op de waarde van een onderneming, waarschuwt Eysink.