Deloitte heeft populairste website onder studenten

18 juli 2011 Consultancy.nl

Studenten en net afgestudeerden die zich online oriënteren op een baan bij een accountancy en financieel consultancykantoor, wijzen massaal Deloitte aan als favoriete werkgever. Dat blijkt uit de Web Performance Scan van onderzoeksbureau WUA. Deloitte wordt op de ranglijst gevolgd door concurrenten PwC en KPMG. De respondenten gaven in totaal 209 individuele beoordelingen over 75 verschillende websites.

80% respondenten bezoekt de Deloitte website
Deloitte heeft met afstand de best bezochte website. 80% van de respondenten komt erop terecht. Deloitte.com behaalt ook de eerste plaats op het thema Vertrouwen. Uiteindelijk zou maar liefst 30% van de deelnemers het liefst bij Deloitte solliciteren. “De website geeft mij een warm gevoel over het bedrijf”, aldus een respondent. “Het bedrijf wordt niet extreem commercieel neergezet op de website, maar profileert zich toch zeer professioneel.”

De 8 beste websites:
1. Deloitte.com 7,7
2. PwC.com 7,2
3. KPMG.com 6,9
4. EY.com 6,4
5. BDO.nl 5,1
6. NationaleVacaturebank.nl 4,5
7. Monsterboard.nl 4,5
8. AccountancyVacatures.nl 4,3

PwC en KPMG #2 en #3
PwC eindigt met een Web Performance Score van 7,2 als tweede. Qua online vindbaarheid staat PwC.com met 62,5% op de derde plaats. De website scoort zeer constant op alle onderzochte thema’s. De beste scores zijn daarbij voor Gebruiksvriendelijkheid en Vertrouwen. 12,5% van de respondenten wijst PwC aan als favoriete werkgever. KPMG staat derde op de ranglijst. De website weet 55% van de respondenten aan te trekken. Ruim 90% van deze bezoekers besluit na de eerste indruk om door te klikken. KPMG behaalt daarmee de eerste plaats op het thema Doorgaan. Verder doet ook KPMG het goed op het onderdeel Vertrouwen. 15% van de deelnemers wijst KPMG aan als favoriet.

Nieuws