Deloitte: Grote salarisstijgingen voor management

20 oktober 2011 Consultancy.nl

Uit onderzoek door adviesbureau Deloitte blijkt dat de salarisbevriezing, die naar aanleiding van de financiële crisis de afgelopen twee jaar werd opgelegd, weer is opgeheven en dat salarissen weer zijn gestegen. Onderzoek onder de grootste bedrijven van het Verenigd Koninkrijk liet zien dat leiding en management een salarisstijging van maar liefst 7.5% hebben gekregen.

Directeuren van de grootste bedrijven kregen gemiddeld 4% loonsverhoging in 2011, waarbij velen zelfs nog veel meer kregen. Directeuren van grote MKB-bedrijven kregen in een lager tempo ook salarisverhoging: gemiddeld 3% en maximaal 5%.

Stephen Cahill van Deloitte zei: “Het is niet verrassend dat na een tweejarige periode van wijdverbreide salarisbevriezingen men opnieuw is teruggekeerd naar loonsverhogingen voor executive directors. Wat ons heeft verbaasd is het aantal salarisstijgingen van meer dan 5%. Dat is significant meer dan de inflatie en ook meer dan de gemiddelde stijging van werknemerssalarissen.”

Hij voegde daaraan toe: “Beloningscomités zouden het verhogen van salarissen alleen moeten overwegen wanneer daar een reële en dwingende reden voor is. Stijgingen zouden ook moeten worden beperkt tot het algemene niveau van verhoging voor andere werknemers.”

Nieuws