Deloitte en CMS begeleiden CoffeeCompany overname

21 december 2011 Consultancy.nl
Profiel
Meer nieuws over

Het Amerikaanse voedings- en drankenconcern Sara Lee, moederbedrijf van Douwe Egberts, heeft vorige week de Nederlandse koffieketen CoffeeCompany overgenomen. CoffeeCompany is de grootste koffiecaféformule van Nederland, met KRC Capital als grootaandeelhouder. Een overnamebedrag werd niet bekendgemaakt. Deloitte en advocatenkantoor CMS begeleiden de verkopende partij.

''Met deze aankoop zet Sara Lee kracht bij aan zijn merkenplatform en wordt de positie verstevigd in het groeiende buitenhuismarktsegment dat jonge koffieliefhebbers aanspreekt'', aldus de onderneming. De overname past volgens het bedrijf in de strategie om een gespecialiseerd koffie- en theebedrijf te creëren ''dat startklaar is voor sterke groei'', aldus Jan Bennink, topman van Sara Lee.

Sara Lee gaat het management van CoffeeCompany vestigingen - 35 verspreid over Nederland - samenvoegen met dat van de 25 Douwe Egberts Cafés. Het is onbekend of er ook veranderingen zullen plaatsvinden in de retailoutlets van CoffeeCompany en Douwe Egberts Cafés.

Deloitte en CMS Derks Star Busmann adviseren verkopende partij
Private equity bedrijf KRC Capital wordt gedurende het verkooptraject begeleid door Deloitte Corporate Finance en advocatenkantoor CMS Derks Star Busmann. Dat meldt de website OverFusies.nl.

Namens Deloitte adviseren corporate finance adviseurs Leo Bos, Pieter Beck en Lara Koole KRC Capital. Het team van CMS Derks Star Busmann bestaat uit Roman Tarlavski, Damia van Laarhoven, Martijn van der Bie en Gordon Tichelaar.