Deloitte onderzoekt de rol van de HR Business Partner

15 februari 2012 Consultancy.nl

Deloitte Consulting Human Capital gaat onderzoek doen naar de veranderende rol van de HR Business Partner. Doelstelling is om middels een online enquête en een ronde tafel discussie de huidige situatie en gewenste situatie van de HR Business Partner in kaart te brengen. Doelgroep voor de enquête en ronde tafel discussie zijn HR directeuren/ Business Partners van toonaangevende bedrijven actief op de Nederlandse markt. De resultaten worden door het adviesbureau naar verwachting eind mei uitgebracht.

Business verwacht meer van HR
Mensen zijn een belangrijke factor binnen elke organisatie. HR afdelingen spelen een belangrijke rol om de organisatie zo goed mogelijk te faciliteren bij het aantrekken, optimaal inzetten, ontwikkelen en behouden van dit ‘menselijk kapitaal’. Om deze strategische rol volledig te kunnen invullen wordt de HR organisatie vaak ingericht volgens het model van Dave Ulrich (HR Transformation: Building Human Resources from the Outside In, 2010). Het HR Shared Service Center en HR Center of Expertise uit dit model, hebben in veel gevallen hun waarde bewezen, maar uit ervaring blijkt dat de rol van de HR Business Partner nog vaak niet optimaal wordt ingevuld. (HR Business Partner als link tussen HR en de Business die strategische waarde creëert voor de organisatie.)

“We merken dat veel organisaties worstelen met het omzetten van het theoretische concept van HR Business Partner naar een HR Business Partner rol die toegevoegde waarde levert “ aldus Bart Moen, Senior Manager bij Deloitte Human Capital. Dit heeft er bij Deloitte Consulting toe geleid om een onderzoek te starten naar de huidige situatie en gewenste situatie van zaken rondom het HR Business Partner concept. De enquête en ronde tafel richten zich op vier dimensies van het HR Business Partner concept: strategie en visie, de rol en de plaats van de HR Business Partner in de (HR) organisatie, evenals de eigenschappen en competenties van de HR Business Partner.

Deelnemen aan de online enquête en/of de ronde tafel discussie?
De online enquête is bestemd voor HR Directeuren, HR Business Partners, HR Managers en HR adviseurs en neemt ongeveer 15-20 minuten in beslag. Stuur een email naar mbrusse@deloitte.nl om de link voor de online enquête en/of uitnodiging voor de ronde tafel discussie te ontvangen.

Over Deloitte Human Capital
Deloitte Human Capital is de ‘people & change’ tak van Deloitte Consulting. De Human Capital adviseurs van Deloitte helpen organisaties bij het optimaliseren van hun HR beleid, HR strategie en talent-management.

Nieuws

Meer nieuws over