Deloitte Consulting benoemt nieuwe CEO

20 november 2009 Consultancy.nl
Profiel
Meer nieuws over

Deloitte Consulting heeft Punit Renjen als zijn nieuwe voorzitter en CEO in de Verenigde Staten benoemd. Renjen volgt Douglas J. Lattner op, die Deloitte Consulting sinds 2003 in de VS leidde. Als voorzitter en CEO focuste Lattner zich op groei, talent en diversiteit. Hij wordt beloond met het leiderschap over de succesvolle reïntegratie van Deloitte’s advieskantoren in de bredere Deloitte professional services organisatie (Audit, Tax, Financial Advisory).

“Punit heeft een uitstekende basis op om te bouwen. Hij brengt uitzonderlijke kwaliteiten mee naar onze advisering van wereldklasse, zoals hij heeft gedemonstreerd door zijn leaderschap en prestaties op het gebied van klantenservice”, zei Barry Salzberg, CEO van Deloitte. “Wanneer hij samenwerkt met de leiders van onze afdelingen Audit and Risk Advisory, Tax en Financial Advisory Services, heb ik er vertrouwen in dat Punit Deloitte kan sturen naar wereldwijde bekendheid in het zetten van de standaard onder professionele serviceorganisaties in excellente klantenservice en het creëren van een omgeving waar toptalent in de consultancy wil zijn.”

Als voorzitter en CEO van Deloitte Consulting zal Renjen de afdeling Consulting leiden, die in 2009 een gecombineerde wereldwijde omzet had van $6.5 miljard en kantoren heeft in grote steden overal ter wereld, zoals New York, Parijs, Londen, Amsterdam en Beiroet. Het bedrijf in de VS representeert meer dan de helft van deze wereldwijde omzet in Consulting.

“Ik ben vereerd dat ik de getalenteerde professionals van dit geweldige adviesbureau mag aansturen, vooral op zo’n uitdagend tijdstip in de markt”, zei Renjen. “Deloitte Consulting staat bekend om zijn strategie- en uitvoeringscapaciteiten; hulp bij het transformeren van bedrijven; hulp aan bedrijven om hun talent- en human capitalstrategieën te optimaliseren; het leveren van innovatief advies in technologie en implementatie; en het leveren van integratiediensten tijdens of na fusies. We hebben een reputatie gevestigd in het presenteren van inzichtelijk doch pragmatisch advies dat zinnige resultaten levert.”

Renjen voegde toe: “We hebben het doel om marktleider te worden en we geloven dat we goed gepositioneerd zijn om dit doel te bereiken. We hebben een geschiedenis van dubbele groeicijfers in de laatste 6 jaar en we zijn significant gegroeid en verder versterkt in de strategiesectoren door onze acquisitie van BearingPoint eerder dit jaar. Onze toewijding naar onze werknemers wordt het beste weerspiegeld door de benoeming van Deloitte als ‘The Best Place to Launch Your Career’ van BusinessWeek magazine gedurende 2 jaar, onze benoeming als ‘Best Firm to Work for’ in 2009 door Consulting magazine en onze permanente aanwezigheid in Fortune’s lijst van ‘Best Companies to Work for’.

Renjen heeft meer dan 22 jaar ervaring bij Deloitte Consulting. In de afgelopen 2 jaar was hij wereldwijd en in de VS leidinggevende van Deloitte Consulting Strategy & Operations, dat dubbele aandeelcijfers heeft in de wereldwijde markt voor strategieadvisering en consistent wordt geplaatst tussen de topbedrijven in de markt.

Hij is ook een bekende leidinggevende in Mergers & Acquisitions (M&A) , waarbij hij klanten assisteert in de gehele M&A cyclus. Renjen is actief geweest in talloze significante M&A deals in de afgelopen 10 jaar, waarbij hij klanten hielp om uit te breiden in nieuwe markten, nieuwe winststromen te creëren en kosten te besparen.

Onder zijn leiding is Deloitte Consulting een bekende speler geworden in meerdere topsegment leiderschapsrankings van industrieanalisten op het gebied van fusies, acquisities, afsplitsingen, post-fusie integratie, strategie, operations consulting en zakelijke advisering.

Renjen stond in de “Top 25 Most Influential Consultants” van Consulting magazine in 2007. Hij heeft een bachelorgraad cum laude en een mastergraad cum laude in management.