CEO Deloitte gebruikt Yammer voor communicatie

16 mei 2011 Consultancy.nl

De CEO van Deloitte Nederland, Roger Dassen, heeft onlangs via microblogging dienst Yammer drie podcasts gehouden met een paar honderd Deloitters. In een podcast van een halfuur kreeg hij ongeveer vijftig vragen over de organisatiestrategie.

"Hij was verrast door de impact van dit social medium" zegt Roos van Vugt, social media manager van Deloitte. "De bestuursvoorzitter kreeg via dit interne sociale medium meer reacties van medewerkers dan wanneer hij in de regio op de zeepkist staat", aldus van Vugt. "Drie yammercasts van een halfuur heeft hij inmiddels gegeven, waarbij hij live door twee- tot driehonderd medewerkers werd gevolgd. Hij was verrast door die betrokkenheid. De mensen willen weten welke prioriteiten de organisatie stelt." 

Het adviesbureau maakt al wat langer gebruik van Yammer. "2.200 van de 4.500 medewerkers gebruiken Yammer", vervolgt Van Vugt. "Ze zijn actief in honderd groepen. Door te laten zien hoe social media en dus ook Yammer werkt en medewerkers er zelf over te laten vertellen, hopen we ook de andere medewerkers enthousiast te maken. Sinds we in 2008 begonnen zijn er 12.000 berichten gepost. Yammer is heel transparant en eerlijk, een afgesloten omgeving waarop je alle informatie en documenten kunt uitwisselen die je wilt. Als je hier lekker op zit, is de stap naar het gebruik van andere social media een stuk gemakkelijker."

Nieuws