Deloitte biedt vrijwillige sabbatical aan

07 augustus 2009 Consultancy.nl
Profiel
Meer nieuws over

Deloitte heeft voor al haar VS medewerkers een vrijwillig sabbatical programma gelanceerd. Dit programma geeft medewerkers de mogelijkheid om vrijwillig verlengd verlof te nemen om externe carrière-ontwikkeling, vrijwilligers ervaring of persoonlijke groei te stimuleren.
 
Deloitte's sabbatical programma breidt de career-life keuzemogelijkheden uit naar haar medewerkers en onderstreept daarmee Deloitte's mass career customization model, waarin werknemers afhankelijk van de fase in hun leven zelf bepalen wat voor hen op dat moment belangrijk is. Twee vrijwillige sabbatical opties zijn beschikbaar voor de consultants. Dit betekent echter wel dat werknemers hiervoor in aanmerking moeten komen en door een pre-goedkeurings proces heen moeten.

Een één-maand sabbatical biedt een 4 weekse onbetaalde sabbatical met verdere benefits om externe carrierere-ontwikkelingsmogelijkheden te stimuleren, die niet worden gedekt door een ander formeel verlofprogramma. Een drie tot zes maanden sabbatical biedt een verlofsperiode waarin 40% van het basissalaris doorbetaald wordt. Ook hier ontvangt de werknemer verdere benefits om externe carriere-ontwikkelingsmogelijkheden of vrijwilligers ervaring te kunnen opdoen. De langere sabbatical is ontwikkeld om high performers aan hun professionele skills te laten bouwen en deze uit te breiden.

Adviesbureau Deloitte heeft al soortgelijke programma's aangekondigd in Nederland, India en het Verenigd Koninkrijk.