Deloitte: Belgen geloven niet in elektrisch rijden

21 maart 2011 Consultancy.nl

Uit een Europese studie van adviesbureau Deloitte blijkt dat onze zuiderburen veel sceptischer zijn over elektrische auto’s dan de gemiddelde Europeaan. Slechts 7 procent van de Belgen zegt bereid te zijn een elektrische auto te kopen. Ter vergelijking, circa 16 procent van Europese consumenten ziet zichzelf als een potentiële koper van een elektrische auto.

Bijna de helft niet van plan om een elektrisch te rijden

De helft van de Belgen (47 procent) is absoluut niet van plan een elektrische auto te kopen. Het Europese gemiddelde bedraagt 30 procent.

Brandstofprijzen

Daarnaast is de Belg van mening dat hij meer geneigd zou zijn een elektrische wagen te kopen als de brandstofprijzen zouden stijgen tot €2,6 per liter. De gemiddelde Europeaan legt die prijs op €2 per liter, volgens de analyse van het adviesbureau.

Volgens Eric Desomer van Deloitte België heeft het Belgische scepticisme te maken met het gebrek aan visie van de Belgische overheden. "België heeft een gebrek aan een echte nationale politiek inzake elektriciteit. De andere landen hebben duidelijkere beleidslijnen vastgelegd, terwijl je België niet hoort", aldus de adviseur in de Belgische krant DeMorgen.

Nieuws