Deloitte: Belang online advertising neemt sterk toe

04 maart 2010 Deloitte

Het aandeel van online adverteren in de totale mediamix zal in 2010 sterk toenemen. Daarbij gaan zaken als betrouwbaarheid en zekerheid van behaalde reclame resultaten een doorslaggevende rol spelen. Dit is een van de voorspellingen uit Deloitte’s TMT Dutch Predictions 2010. Met dit jaarlijks initiatief geeft Deloitte haar toekomstvisie op ontwikkelingen en trends binnen de technologie-, media- en telecombranche (TMT).

Er zal in 2010 meer gestuurd worden op de toegevoegde waarde van online advertenties. “Online media bieden adverteerders de mogelijkheid om nauwkeuriger de resultaten te meten door bijvoorbeeld een analyse van het aantal ‘klikken’ op een advertentie. Doordat het (financieel) belang van online advertenties toeneemt, gaat betrouwbaarheid van deze analyses een grotere rol spelen,” aldus Anton Sandler, managing partner TMT bij Deloitte.

Adverteerders hebben momenteel maar beperkte zekerheid over de betrouwbaarheid van online advertentiegegevens. “De gebruikte technologie binnen de online advertentiemarkt is complex en vatbaar voor onbewuste fouten. Daarnaast zijn veel verschillende partijen betrokken in de creatie, productie en distributie van online media en advertenties. De controle op betrouwbaarheid van cijfers is hierdoor te veel verspreid over de partijen en wordt te marginaal uitgevoerd. Tegelijkertijd willen adverteerders steeds meer en beter concrete campagneresultaten kunnen herleiden,” zegt Roel van Rijsewijk, expert Online Media binnen de TMT industriegroep van Deloitte.

Er ontstaat hierdoor een behoefte aan nieuwe technologieën die onafhankelijk zijn van online advertentienetwerken en uitgevers en continu data van online campagnes verzamelen, analyseren en rapporteren. Van Rijsewijk: “Hierdoor groeit het vertrouwen in de informatie die wordt uitgewisseld tussen uitgevers, mediabureaus en adverteerders. Daarnaast wordt de privacy van deze gegevens beter gewaarborgd. Die bedrijven die betrouwbaarheid en zekerheid kunnen bieden aan gebruikers en adverteerders, zullen uiteindelijk op voorsprong komen te staan.”

Nieuws

Meer nieuws over