Delaware Consulting en Alliance Consulting fuseren

08 oktober 2010 Consultancy.nl

Delaware Consulting heeft bekendgemaakt dat het fuseert met Franse IT consulting bureau Alliance Consulting. Met deze fusie versterken beide partijen hun positie in de Franse en Belgische markt. De combinatie gaat verder als Delaware Consulting.

SAP specialisten

Zowel Delaware Consulting als Alliance Consulting zijn SAP specialisten. IT-dienstverlener Alliance Consulting is SAP channel partner, met vooral in Frankrijk een sterke focus op de Retail en Fashion sectoren. Als Gold SAP channel partner is Delaware Consulting met voorsprong SAP marktleider in België. De huidige focus van Delaware ligt op de industrie en overheid in het Vlaamse landsgedeelte. Door het samengaan versterkt Delaware zijn positie in Franstalig België en Frankrijk en breidt het zijn portfolio gevoelig uit met oplossingen voor de consumer business.

Na de fusie: 550 adviseurs

Door de fusie telt het nieuwe adviesbureau 550 adviseurs. Alliance Consulting telt 75 medewerkers in zijn vestigingen in het Waalse Waver en het Noord-Franse Rijsel. Delaware stelt 475 mensen tewerk, waarvan 375 in België (Kortrijk en Antwerpen) en Frankrijk (Lyon).

Volledig complementair

“We bundelen onze krachten met een onderneming die volledig complementair is met Delaware Consulting en die de jongste jaren echt is doorgebroken in Wallonië en Noord-Frankrijk”, aldus Jan Delaere, CEO van Delaware Consulting. “Het was verrassend en verfrissend om de fit tussen de beide organisaties te ontdekken. Natuurlijk is het leuk meegenomen dat we op deze manier ook tonen dat Walen en Vlamingen het perfect met mekaar kunnen vinden.”

Delaware Consulting: roots in Arthur Andersen en Deloitte Consulting

Delaware is in 1981 opgericht. Het bedrijf groeit vervolgens uit tot een gerenommeerde IT dienstverlener op de Belgische markt. In 1999 verkoopt Delaware haar consultancy tak aan Arthur Andersen en haar IT diensten tak aan HP. In 2002, als gevolg van de wereldwijde Enron affaire, verkoopt Arthur Andersen haar activiteiten in o.a. Nederland en Belgie aan Deloitte. In 2003 volgt een Management Buy Out van Deloitte: Delaware Consulting is opgericht met 124 adviseurs.

Nieuws

Meer nieuws over