David Sproul nieuwe topman van Deloitte UK

23 december 2010 Consultancy.nl

Deloitte Verenigd Koninkrijk heeft David Sproul aangesteld als haar nieuwe CEO. Hij volgt de huidige CEO op, John Connolly, die na drie termijnen als topman van Deloitte gaat stoppen. Sproul is momenteel Managing Director van de Tax praktijk van Deloitte in de UK en Europa.

Over David Sproul

David Sproul is in 2001 in dienst getreden bij Andersen, de rechtsvoorganger van Deloitte in het Verenigd Koninkrijk. Bij Andersen was David Sproul o.a. Managing Partner voor Operations en Senior Adviseur bij de Corporate Tax praktijk. Na de integratie tussen Andersen en Deloitte in 2002 was David Sproul o.a. including Managing Partner voor Talent en Managing Partner voor Consulting en Advisory. In 2006 is hij overgestapt naar zijn vorige rol, hoofd van de Tax praktijk.

Salaris van David Sproul: meer dan £5 miljoen

David Sproul zal naar verwachting meer dan £5 miljoen per jaar gaan verdienen. In augustus 2009 werd bekendgemaakt dat zijn voorganger vorig jaar £5,2 miljoen heeft verdiend, 8% minder dan het voorgaande jaar. Connolly stond in het Verenigd Konikrijk bekend als een grootverdiener. Sinds zijn aantreden als topman van Deloitte in 2007 heeft hij al ruim £11miljoen pond sterling verdiend. Gezien de verbeterde marktomstandigheden is verwachten analisten dat het salaris van David Sproul zal uitkomen op tussen de £6 - £7 miljoen miljoen omdat de beloning van de bestuursvoorzitter is gerelateerd aan de bedrijfsresultaten.

Nieuws