Consulting stuwt wereldwijde winst van Deloitte

14 september 2010 Consultancy.nl

De totale inkomsten van het wereldwijde netwerk van Deloitte is in het afgesloten boekjaar (tot eind eind mei 2010) met 1,8% gestegen naar $26,6 miljard.

Voor het eerst groter dan PwC?

Hiermee is Deloitte voor het eerst (tijdelijk) PricewaterhouseCoopers (PwC) voorbijgestreefd als groote professionele dienstverlener ter wereld. PwC had in het boekjaar 2009 totale inkomsten van $26,2 miljard. PwC moet nog in de komende maanden haar 2010 cijfers bekendmaken.

Consulting stuwt inkomsten van Deloitte

De inkomstenstijging is vooral te danken aan de Consulting divisie van Deloitte - Deloitte Consulting - (+14,9% tot $7,5 miljard) en de groeiende vraag naar diensten in Azië (+8,5% tot $3,6 miljard). Over het algemeen compenseerde de groei in consulting de zwakkere inkomsten van de overige divisies. De inkomsten uit Audit gingen met 1 procent naar beneden, de inkomsten uit Financial Advisory daalden met 2 procent en die uit Tax gingen met 5 procent naar beneden.

Deloitte wil jaarlijks 50,000 medewerkers werven

Deloitte, één van de 'grote vier' accountacy- en adviesbureaus, telt wereldwijd 170,000 medewerkers. Om zijn diensten en geografische reikwijdte uit te breiden, plant de adviesgroep de komende vijf jaar 250.000 nieuwe krachten aan te trekken. Het ambitieuze aanwervingsplan zal het wereldwijde personeelsbestand meer dan verdubbelen.

Nieuwe strategie: ‘As One’

Deloitte werkt momenteel aan een nieuwe wereldwijde strategie onder de noemer ‘As One’. Over die nieuwe strategie zegt Deloitte: ‘The strategy enhances the network’s ability to seamlessly deliver world-class services across borders, while leveraging the market-focused accountability of its member firm structure.’

Nieuws