BearingPoint opent kantoor in Amsterdam Zuidas, Nederland

08 juni 2006 BearingPoint
Profiel
Meer nieuws over

BearingPoint, een van de grootste management en technologie consultancybureaus ter wereld, heeft gisteren haar Nederlandse kantoor in Amsterdam geopend. De opening van het Nederlandse kantoor van BearingPoint werd verricht door oud-CEO van Philips Electronics, Jan Timmer. Aansluitend was er een discussie, onder leiding van journalist Jeroen Smit, met Jan Timmer over ‘the role of the Dutch CEO in a global economy’.

BearingPoint onderscheidt zich van andere consultancybureaus door de combinatie van hoogwaardige bedrijfskundige consultancy met kennis van de meest moderne technologie die op dit moment beschikbaar is.

BearingPoint maakt een vliegende start in Nederland. Bij de opening van het kantoor werken nu reeds 70 consultants voor het bedrijf. Pim Roest, Managing Director van BearingPoint Nederland licht toe: “We bedienen een aantal grote Nederlandse bedrijven. We verwachten een snelle groei van het aantal consultants door de grote vraag van ons type dienstverlening. Na onze start in 2003 in Nederland voor onze buitenlandse klanten, ondersteunen wij nu ook de meest ambitieuze Nederlandse ondernemingen”.

Het adviesbureau opent de deuren van haar nieuwe Nederlandse kantoor in het Toyo-Ito gebouw, ontworpen door de beroemde Japanse architect Toyo Ito. Het gebouw maakt deel uit van het Mahler-4 complex, het nieuwbouwproject aan de Amsterdamse Zuidas. Pim Roest: “De Zuidas is het nieuwe zakencentrum van de stad, waar de top van de internationale zakelijke en financiële dienstverlening is gevestigd. Het gedurfde transparante ontwerp van de architect sluit perfect aan bij de uitstraling en ambities van BearingPoint”.