Consultancy populairste branche onder WO studenten

03 mei 2011 Consultancy.nl

Consultancy is de populairste branche onder hoogopgeleide studenten en young professionals. Dit blijkt uit onderzoek onder 7.589 respondenten van de website Kiesjewerkgever.nl. Meer dan de helft (!) van respondenten gaf aan graag in de adviesbranche aan de slag te gaan. Consultancy is vooral populair bij mannen – 56% van mannelijke bezoekers wil werken in de consultancy branche.

Kort na consultancy scoren de overheid & semi-overheid (51% en de zakelijke dienstverlening (45%). In totaal deden 7.589 bezoekers van de website Kiesjewerkgever.nl mee aan het onderzoek waarvan 4.166 mannen en 3.421 vrouwen.

Adviesbranche al jaren erg populair

De adviesbranche is al jaren een van de populairste branches onder hoogopgeleide studenten en young professionals in Nederland. In de afgelopen jaren scoort consultancy structureel hoog in verschillende onderzoeken, waaronder die van Intermediair, Nobiles en Memory Magazine. Ook in de V.S. is consultancy een van de populairste beroepen zowel onder studenten en professionals. Zo staan er maar liefst 7 consulting functies in de top 100 beroepen in een lijst samengesteld door CNN en The Bureau of Labor Statistics. Zie Management Consultant een van de beste beroepen.

Nieuws