ConQuaestor traint adviseurs via managementgames

04 september 2008 Consultancy.nl

ConQuaestor ontwikkelt zijn consultants via managementgames. Zoals Apollo 13, een simulatie van de rampenvlucht in 1970 waarmee de Amerikanen voor de vijfde keer mensen op de maan wilden zetten. “Houston, we've had a problem.”

Via managementgames leren managers maar ook consultants om te delegeren, structureren en samenwerken, zegt Jurgen Balink, senior consultant bij ConQuaestor, in het Financieele Dagblad. Ook worden games gebruikt om organisatieprocessen te verbeteren.

Balink: “Het mooie van zo’n spel is de flexibiliteit. Ik beschik over de mogelijkheid om verschillende processen naar voren te laten komen.” Door andere ‘probleemkaarten’ te gebruiken en te variëren in het aantal deelnemers, de tijdsdruk en de beschikbaarheid van hulpmiddelen kan het spel in uiteenlopende vormen worden losgelaten op spelersgroepen van verschillende niveaus. “Ik leg topmanagers echt het vuur na aan de schenen.”

Gamedeelnemer Ricky Valkier, junior consultant bij adviesbureau ConQuaestor: “Tijdens het spel word je rechtstreeks geconfronteerd met de zwakke plekken van en organisatie. [...] Tijdens het spelen kun je daar niet omheen. Ik leer ook dat het belangrijk is te weten wat de taken en verantwoordelijkheden zijn van de mensen in mijn directe werkomgeving en van mezelf. Op die manier kun je problemen sneller doorgeven aan de persoon die daarvoor verantwoordelijk is of het eventueel zelf afhandelen.”

Nieuws

Meer nieuws over