ConQuaestor sluit samenwerking met Punt Avans Breda

28 april 2006 Consultancy.nl
Profiel
Meer nieuws over

De Academie voor Algemeen en Financieel Management (AAFM) in Breda heeft vanmiddag een convenant met adviesbureau ConQuaestor ondertekend. AAFM-studenten kunnen hierdoor, ook buiten de stage en het afstuderen, bij het bedrijf projecten gaan doen. Het biedt hen een blik op de beroepspraktijk.

ConQuaestor gaat ook onderwijsprogramma's mee ontwikkelen. Ze kunnen volgens academiedirecteur Harrie van Beek bijvoorbeeld een heel blok adopteren. Het is ook de bedoeling docenten en werknemers van ConQuaestor uit te wisselen. Docenten kunnen dan recente praktijkervaring opdoen. ConQuaestor kan gastdocenten aanleveren.

Samenwerking leidt tot goede kandidaten

Volgens directeur Christian van der Sanden van het adviesbureau is er een groot tekort aan starters op HBO- en universitair niveau op de financiele markt. Door intensief met hogescholen en universiteiten te gaan samenwerken, hoopt hij de aanwas te kunnen vergroten. "We nemen jaarlijks ongeveer honderd nieuwe mensen aan, eenderde daarvan bestaat uit starters. Voor een gedeelte van de projecten willen we graag mensen die nog niet zo duur zijn. Het gaat om projecten waarvoor iemand niet zoveel ervaring nodig heeft, maar waar je wel slimme mensen voor wilt hebben."

M aatschappelijke taak

De directeur ziet het ook als een maatschappelijke taak om met het onderwijs samen te werken. Het is niet alleen een manier om het bedrijf bij studenten onder de aandacht te brengen. "We pretenderen een bedrijf te zijn dat voor kwaliteit kiest. Dan moet je ook aan de onderkant bijdragen, aan het onderwijs. Dat gebeurt al op verschillende manieren."

ConQuaestor verzorgt bijvoorbeeld al sollicitatietrainingen voor de AAFM. Volgens de directeur vinden zijn medewerkers het ook gewoon leuk om wat in het onderwijs te doen. Ze staan te trappelen om gastcolleges te verzorgen. "Het is leuk om je kennis te delen."