ConQuaestor onderzoekt prestatiemgt. bij gemeenten

29 december 2010 Profnews

ConQuaestor gaat in samenwerking met De Vrije Universiteit Amsterdam onderzoek doen naar prestatiemanagement bij gemeenten. Het project is erop gericht om best practices en aanbevelingen op het vlak van prestatiemanagement te inventariseren en te ontwikkelen zodat gemeenten meer grip krijgen op het bereiken van hun doelen.

Enthousiast ontvangen door de gemeenten

Het project van het financieel adviesbureau is enthousiast ontvangen door de gemeenten: inmiddels zijn ruim 60 gemeenten bij het project betrokken en hebben er 4 intensieve workshops plaatsgevonden en zijn er circa 45 interviews gehouden.

Eerste bevindingen...

Op het vlak van prestatiemanagement blijken gemeenten tegen een tweetal belemmeringen aan te lopen. Dit zijn definitie- en meetproblemen en onvoldoende medewerking vanuit het middenmanagement. Er zijn ook succesfactoren. Een daarvan is de inventieve manier waarop gemeenten omgaan met meet- en definitieproblemen. Ook waar het het efficiënt inrichten van prestatiemanagementprocessen betreft, laten gemeenten zich niet onbetuigd. Ten slotte kwam de praktische bruikbaarheid bij veel gemeenten uit de bus als cruciale voorwaarde voor succesvol prestatiemanagement.

Nieuws

Meer nieuws over