ConQuaestor adviseur Lex de Grunt in RvB GGZ WNB

29 november 2011 Consultancy.nl

De raad van toezicht van GGZ Westelijk Noord-Brabant (WNB) heeft vorige week Lex de Grunt benoemd tot lid van de raad van bestuur van GGZ WNB te Bergen op Zoom. Lex de Grunt is sinds februari 2011 verbonden aan de interim management praktijk van ConQuaestor, ConQuaestor Executive Interim Management. Hij volgt Martin van Rooijen op als bestuurder van GGZ WNB, die per 1 december vertrekt. De Grunt gaat zich met name richten op de bedrijfsvoering.

De raad van bestuur bestaat momenteel uit twee personen: De Grunt en Patrick Knapen, psychiater en directeur zorg en behandelzaken. Het is nog onbekend wie de bestuursvoorzitter wordt - de raad van toezicht zal dit in een later stadium bekendmaken.

Lex de Grunt maakt bewust overstap naar de zorgsector
De Grunt heeft ruime ervaring in de verzekeringswereld. Vanaf 1997 werkte hij onder meer als statutair Directeur Financiën & ICT (CFO/CIO) bij Verzekeraar Zwolsche Algemeene Groep, later Allianz Nederland. Daar was hij onder meer verantwoordelijk voor de integratie van de twee fusie-maatschappijen Zwolsche Algemeene en Royal Nederland. Nadien heeft hij verschillende reorganisaties en grote kostenbesparingsoperaties aangestuurd. Binnen ConQuaestor heeft de Grunt in de afgelopen 10 maanden meergewerkt aan het uitbreiden van de zorgtak, wat zijn overstap naar de zorgbranche goed verklaart. Lex de Grunt hierover: "Na mijn carrière als CFO/CIO in de verzekeringswereld bij Zwolsche Algemeene en later Allianz Nederland, maak ik nu een bewuste keuze voor een financiële positie in de maatschappelijk zeer relevante zorgsector waartoe de GGZ behoort."

Nieuws