ConQuaestor boekt lichte omzetdaling H1 2010

09 juli 2010 ConQuaestor

ConQuaestor, specialist in financiële consultancy heeft in het eerste halfjaar van 2010 een omzet gerealiseerd van €33,6 miljoen. Dat is een daling van 7% ten opzichte van het eerste halfjaar van 2009, toen de omzet €36,1 miljoen bedroeg.

Deze omzetdaling van het adviesbureau is het resultaat van een daling van het aantal declarabele uren en van iets lagere tarieven. De omzetontwikkeling varieerde per sector. De vraag in de financiële sector (banken, verzekeraars, etc.) is duidelijk aangetrokken en de vraag in de publieke sector (overheid, gezondheidszorg, woningbouw corporaties, onderwijs) is afgenomen.

De omzetontwikkeling varieert ook per type business. De consultancy business is gegroeid ten opzichte van 2009, terwijl de inzet van finance professionals en interim managers is gedaald.

Vooruitzichten voor het tweede halfjaar

Bestuursvoorzitter van ConQuaestor Martijn Kamermans: "Het is voor ons niet gemakkelijk om de marktontwikkeling te voorspellen voor het tweede halfjaar. Wij verwachten dat de groei in consultancy door zal zetten. Bij interim management en finance consultants hebben wij de indruk dat de bodem bereikt is en dat de omzet vanaf nu weer zal gaan stijgen. Echter, wanneer deze stijging echt vaart gaat krijgen is lastig te voorspellen."

Nieuws