Clear2Pay medeoprichter investeert in Citymesh

26 november 2010 Consultancy.nl

De medeoprichter en CEO van Clear2Pay, adviesbureau en dienstverlener op het gebied van payments, heeft iets meer dan 3 ton geïnvesteerd in draadloze communicatiespecialist Citymesh. Akkermans heeft in het verleden ook al geïnvesteerd in de technologie firma.

Citymesh produceert, installeert en beheert draadloze netwerktechnologie voor onder meer steden en gemeenten, boorplatformen en specialie evenementen. Met de totale kapitaal injectie van €1 miljoen wil Citymesh verder groeien en haar internationale footprint uitbreiden.

Nieuwe draadloze toepassingen commercialiseren

Ook wil Citymesh nieuwe toepassingen commercialiseren die van zijn draadloze netwerken gebruikmaken. Het bedrijf denkt daarbij aan parkeerbeheer, lokalisatie van politiepatrouilles of verloren gelopen kinderen en het afspelen van kerstmuziek in steden.

Nieuwe markt: olie- en gas

Het bedrijf wil zijn actieradius ook vergroten in de internationale dienstverlening voor olie- en gas. Die is ondergebracht in de Amerikaanse dochteronderneming Rigmesh. Die is nu actief in de Golf van Mexico (onder meer voor BP) en wil uitbreiden naar de Noordzee, het Midden-Oosten en West-Afrika. Daarnaast wil Rigmesh een operator worden die op boorplatformen apparatuur voor draadloze communicatie zal installeren. Klanten kunnen dan voor specifieke projecten of bepaalde termijnen een draadloos netwerk van Rigmesh inhuren.

Nieuws