Clear2Pay koopt retail banking dienstverlener Jware

20 april 2010 Clear2Pay

Clear2Pay, een adviesbureau en technologieleverancier van betalingstoepassingen voor financiële instellingen, heeft het Franse Jware Technologies overgenomen. Jware is een internationaal operererend software bedrijf dat oplossingen biedt rond eCommerce en mobiel betalingsverkeer.

Jware, opgericht in 2002, heeft 25 consultants in dienst en is gevestigd in Caen (FR). Jware ontwikkelt toepassingen voor banken, retailers en betalingsverkeer dienstverleners in Europa, het Midden Oosten en Afrika. Het Jware team zal als volledig onderdeel van Clear2Pay haar activiteiten in de nabije toekomst onder die naam voortzetten.

Michel Akkermans, Voorzitter van de Raad van Bestuur en CEO van Clear2Pay stelt: “In het huidige economische klimaat zien banken, meer dan ooit tevoren in, dat betaalproducten een centrale en vitale bron van inkomsten zijn. Ze realiseren zich dat ze hun betalingsverkeeromgevingen moeten evalueren om een goed inzicht te krijgen van de business opportuniteit en ook om inefficiënties uit het systeem te verwijderen. Een korte time-to-market en het inzetten van flexibele technologie zijn hierbij basis vereisten.

Hij vervolgt: "Wij blijven daarom gecommitteerd aan onze strategie om financiële instellingen en andere processors een éénduidig platform te bieden dat alle soorten betalingen kan verwerken. eCommerce en mobiel betalingsverkeer nemen een enorme vlucht en zijn zodanig voor ons een belangrijk kanaal in de bredere betalingsverkeer context. Jware’s technologie zal onze toepassingen op het gebied van eCommerce, kaart applicaties en mobiele betalingen aanzienlijk verrijken als onderdeel van ons Open Payment Framework.”

David Gebhardt, Chief Executive Officer van Jware Technologies vervolgt: “Deze overname wordt door ons team ervaren als een natuurlijke volgende stap in een bestaande partner relatie, die altijd gebaseerd is geweest op een gezamenlijke passie: het bieden van state-of-the-art betalingsverkeer technologie in een convergerende wereld. Wij zijn enorm verheugd om onderdeel uit te maken van één van de toonaangevende bedrijven in deze sector en we kijken ernaar uit om onze technologie en expertise te delen met het grote internationale netwerk van Clear2Pay.”

Jan de Meester, Vice President bij Clear2Pay concludeert: “De Jware technologie brengt veel additionele functionalteit op het gebied van mobiliteit en eCommerce op hetgeen we vandaag de dag bieden. Dit betekent dat we nu een breder pakket aan toepassingen kunnen bieden binnen de kaart-, retail en de mobiele betalingsverkeerindustrie.”

Nieuws

Meer nieuws over