Clear2Pay koopt payments adviesbureau Tectrade

20 december 2002 Consultancy.nl

Clear2Pay, adviesbureau en dienstverlener op het gebied van payments, heeft e-business specialist Tectrade wordt opgekocht. Daarmee ontstaat een Belgisch zwaargewicht op het gebied van payments. De overname prijs is niet bekendgemaakt. Wel is het bekend dat Clear2Pay betaalt met aandelen.

Clear2Pay is een snel groeiende adviesbureau in de technologiesector - het bedrijf werd pas in juli 2001 opgericht. Clear2Pay ontwikkelde een systeem om betalingen te garanderen tussen twee personen of organisaties, een belangrijke component bij online handel. Het bedrijf biedt dat systeem aan financiële instellingen aan, die het onder hun eigen naam op de markt kunnen brengen. "De dienst die wij leveren, is zorgen dat de juiste informatie wordt verzameld zodat de financiële instelling een garantie kan afleveren", verduidelijkt Michel Akkermans, CEO van het adviesbureau. Enkele maanden geleden sloot Clear2Pay een eerste grote overeenkomst met Visa om, op basis van deze technologie, een systeem te leveren voor betalingen van persoon tot persoon.

Tectrade, van zijn kant, voerde de voorbije jaren een aantal opgemerkte IT-projecten uit, onder meer voor Omega Pharma (dat ruim €2 miljoen investeerde in Tectrade) en Deceuninck. Daarnaast had Tectrade echter recent twee producten ontwikkeld: GreenPark, een systeem voor de elektronische uitwisseling van handelsdocumenten (o.a. bestellingen, leveringsbonnen en facturen) en ClearPark, een systeem voor purchasing cards (speciale kredietkaarten voor bedrijven). GreenPark wordt o.a. gebruikt door het Belgische ministerie van Financiën, Visa in Scandinavië, Bank Card Company in België  en ABN Amro.

Het zijn vooral die twee producten die Clear2Pay interesseren. Michel Akkermans: "Er zit waarde in die producten, wij zien daar een mooie toekomst voor. Maar de manier waarop het vorige management met zijn investeringen omging, is iets wat wij niet willen herhalen." De rol van Tectrade-baas Johan Fleurbaey is nog niet uitgeklaard. Hij zou mogelijk een "consultatieve" rol krijgen bij Clear2Pay.

Over Tectrade en Clear2Pay

Tectrade haalde in 2001 een omzet van €2,2 miljoen. Clear2Pay telt 23 personeelsleden. Daar komen nu op slag de 45 medewerkers van Tectrade bij.

Nieuws

Meer nieuws over