Clear2Pay koopt Belgisch bancair softwarehuis EFT

06 oktober 2005 Consultancy.nl

Clear2Pay heeft een overname overeenkomst getekend met EFT, een in Brussel gevestigde onderneming die zich specialiseert in (elektronische) bank en betalingstoepassingen. De producten van EFT bieden een belangrijke aanvulling op het betalingsverwerking productportfolio van Clear2Pay.

Payments specialist
De 60+ consultants zullen met name de bestaande ontwikkel- en  implementatieteams versterken die reeds werken vanuit Brussel, Amsterdam en Sydney. Het EFT productenpalet omvat betalingstechnologie; meer specifiek zogenaamde ‘chargeback’ (terugvordering) functionaliteit voor debet en credit card management en toepassingen voor elektronisch bankieren. De internet banking technologie omvast zowel retail als MKB omgevingen voor banken en is momenteel operationeel bij zowel kleinere ‘early adopters’ als middelgrote en grote spelers die in tweede instantie aangehaakt hebben. Tenslotte bouwt het bedrijf ook specifieke toepassingen voor klanten in de financiële sector. Clear2Pay krijgt hierdoor ook voet aan de grond in Centraal Europa door de vestiging in Polen.

Reactie van EFT
Oprichter en Managing Director, Marek Slawecki meldt: “Wij zijn al 18 jaar actief in de financiële dienstverlening en hebben een sterk bedrijf gebouwd vanuit onze basis in België. We zijn daarom enorm verheugd over onze samenvoeging met Clear2Pay, dat op een veel bredere en internationalere basis werkt. Voor het management team, dat naast mijzelf bestaat uit Luc de Smedt en Pierre de Loyinfosse , is dit een fantastische volgende stap en het is met name ook een belangrijke stimulans voor onze medewerkers.”

Reactie van Clear2Pay
Michel Akkermans, CEO van Clear2Pay zegt: “Deze acquisitie past in onze strategie die erop gericht is om een sterk technologiebedrijf met echte experts in de bancaire en betalingsomgeving te bouwen voor financiële instellingen en corporates. Of we nu direct voor onze klanten werken of met en via technologie partners, onze niche expertise is hetgeen ons onderscheidt en waar we op door willen bouwen. Het samengaan met EFT brengt ons 60 ervaren professionals die onze internationale basis en implementatie capaciteit verstevigen.”

Nieuws

Meer nieuws over