BPO specialist Lxy Groep onderdeel van Finace

22 januari 2007 Consultancy.nl

ICT dienstverlener Centric heeft de Lxy Groep overgenomen. Lxy wordt als een zelfstandige business unit gepositioneerd onder de Centric dochter Finace. Lxy is een dienstverlener dat procesoptimalisatie en outsourcing van backoffice-activiteiten aanbiedt aan klanten in de pensioen- en verzekeringssector. De werkwijze, directie en de personele samenstelling blijven daarmee ongewijzigd.

Lxy Groep is opgericht in 1991 en heeft zich ontwikkeld tot een fullservice financieel dienstverlener voor de pensioen- en verzekeringswereld. Lxy biedt adviesdiensten voor het totale financiële traject: advisering, bemiddeling, uitvoering, administratie, communicatie en opleiding. Finance is sinds september 2005 onderdeel van Centric na de overname.

Centric op overnamepad
Centric is op overnamepad. Onlangs kocht het twee adviesbureaus in Duitsland, Consult en SP Solutions. Daarnaast opende het IT consulting bureau ook recentelijk een nieuwe vestiging in Zwitserland dat intensief gaat samenwerken met de Duiste bedrijven.  Centric-directeur Gerard Sanderink: "Op het gebied van ERP-oplossingen van Oracle vindt al een verregaande samenwerking plaats tussen Centric IT Solutions Switzerland en de twee aangekochte bedrijven. Deze overname is bovendien een belangrijke stap om onze producten en diensten beter te vermarkten in Duitsland."

Nieuws