Capgemini wint transformatie bij British Library

24 januari 2010 Consultancy.nl

De British Library, een van ‘s werelds grootste bibliotheken, heeft Capgemini gekozen als zijn transformatie partner voor een plan om het bereik en de kwaliteit van zijn diensten voor duizenden onlineklanten en bibliotheekgebruikers te wijzigen.

Onder de gebruikers zijn studenten in hoger onderwijs voor wie de diensten een belangrijke bron vormen. Adviesbureau Capgemini zal in samenwerking met de British Library werken aan het ontwerp en de implementatie van een nieuw Integrated Request Management and Delivery System (IRMDS). Dit systeem moeten verzekeren dat de diensten voor het publiek op de website van de bibliotheek gelijk zijn aan die van ’s werelds grootste commerciële online bedrijven, of deze overtreffen.

De beslissing om met Capgemini te werken volgt op een rigoureus selectieproces van formele aanboden van een aantal andere leidinggevende nationale en internationale IT bedrijven.

De British Library is een van ‘s werelds grootste bibliotheken, met meer dan 150 miljoen exemplaren en met circa 1 miljoen nieuw toegevoegde exemplaren elk jaar. Het project met Capgemini probeert de toegang tot deze bronnen dramatisch te verbeteren voor studenten, wetenschappers, onderzoekers en het algemene publiek door de zoek-, ordenings- en leveringsprocessen simpeler, makkelijker, sneller en efficiënter te maken. Het project is een sleutel in British Library’s doel om zijn gebruikersbasis uit te breiden onder onderzoekers uit het hoger onderwijs, de commerciële wereld en individuen over de hele wereld.

Caroline Brazier, Associate Director van de British Library, zei: “We waren onder de indruk van Capgemini’s oprechte toewijding in klantensamenwerking, en van de kwaliteit van hun medewerkers, voorstellen en track record. We kijken uit naar een dichte samenwerking met hen in dit sleutelproject, en naar het bereiken van onze geplande transformatie in de diensten die we aan onze klanten leveren”.

Cheryl Nankoo, Account Director bij Capgemini voor de British Library, zei: “Het is een groot privilege om een project te worden toevertrouwd dat van vitaal belang is voor kenniszoekers in Engeland en over de hele wereld. Ons team is blij en enthousiast door de uitdaging van deze sleutelopdracht.”

Nieuws