Capgemini wint project van €12 miljoen bij Schotse Justitie

22 juni 2010 Consultancy.nl

Scotland's Crown Office en Procurator Fiscal Service (COPFS) is een contract aangegaan met adviesbureau Capgemini om hun kern IT systemen te laten managen en ontwikkelen. Het contract is vooralsnog voor 5 jaar en is verwacht £10 miljoen waard (circa €12 miljoen).

De betreffende IT systemen omvatten de case management systemen die door COPFS gebruikt worden om 300,000 criminele veroordelingen en verdachte sterfgevallen per jaar te kunnen behandelen. Het contract omvat het verbeteren van de beschikbaarheid, betrouwbaarheid, en kosten effectiviteit van deze kern IT applicatie bij COPFS, Dit wordt doorgevoerd alvorens een geheel nieuw systeem geleverd wordt in een transformatieprogramma, dat ontworpen is om gebruikers snellere en meer gestroomlijnde service te bieden.

COPFS case management systeem

Het COPFS case management systeem staat centraal voor alle criminele veroordelingen die voorkomen in Schotland. Het wordt gebruikt door circa 500 COPFS advocaten en 1000 administratieve krachten verdeeld over 47 locaties. Het systeem wisselt data uit met externe systemen om de schotse politie, de rechtbanken, slachtoffer groepen, verdedigingsadvocaten en UK/internationale veiligheids- en wetshandhavings instanties te ondersteunen.

Peter Collins, Deputy Chief Executive bij COPFS, zei: "Onze IT applicaties zijn essentieel voor iedere stap van veroordeling die wij ondernemen, en daarom ben ik verheugd dat we nu met Capgemini samenwerken, met hun sterke locale aanwezigheid en globale expertise. Ze begrijpen het belang van het werken binnen een partnership met ons om zo sterke ondersteuning aan onze front-line personeel te bieden, en ik kijk uit naar een lange en succesvolle samenwerking met hen".
 
Het Capgemini team zal bestaan uit 60 management en IT consultants. Zij zullen voornamelijk in de Edinburgh en Glasgow kantoren gestationeerd zijn. Development support zal door het Capgemini team in Mumbai geleverd worden.
 
John Duncanson, Managing Director bij Capgemini Schotland, zei: "We zijn verheugd om samen te werken met COPFS aan dit geweldige en belangrijke contract. Capgemini is volledig toegewijd om samen te werken in de Schotse publieke sector en dit succes versterkt onze drive om onze business uit te breiden in de justitiële sector. We kijken uit naar de samenwerking de komende jaren met COPFS en hun partners binnen de crimineel recht sector".
 
Capgemini heeft ongeveer 900 werknemers in Schotland en zegt dat ze voorspelt dat het aantal werknemers in Schotland zal groeien naarmate de business groeit.