Capgemini wint IT outsourcingdeal van 120 miljoen

10 maart 2011 Consultancy.nl

Capgemini heeft een IT-outsourcingcontract gewonnen bij het Engelse energiebedrijf EDF Energy. Het contract loopt tot 2015 en heeft een waarde van circa €120 miljoen. EDF Energy is één van Capgemini’s grootste cliënten in de olie- en gasindustrie: Capgemini werkt al meer dan 10 jaar met EDF Energy, en in het laatste decennium is de werkomvang aanzienlijk toegenomen.

Capgemini gaat aan 15,000 EDF Energy IT-gebruikers service desk-, procurement- en managed desktop-diensten leveren, waaronder ondersteuning voor e-mail, instant messaging en file sharing. Sommige diensten worden geleverd door specialistische subcontractanten die met Capgemini zullen samenwerken. De belangrijkste focus van het nieuwe contract is de levering van consistente en gestandaardiseerde diensten voor alle gebruikers over alle business units in Engeland.

EDF Energy zegt dat Capgemini eerder succesvol is geweest vanwege zijn overtuigende en innovatieve voorstellen om de operationele kosten van desktop support te verlagen. Tegelijkertijd levert het adviesbureau een geüpdatete service met een sterke gebruikersfocus, die in lijn is met EDF Energy’s eigen continue verbeteringsplan. Andere belangrijke factoren waren Capgemini’s expertise in databeveiliging, zijn inzet voor EDF Energy’s duurzame IT-programma en zijn voorstellen over het terugdringen van energieconsumptie zonder de serviceniveaus te verlagen.

Bob Barker, hoofd van Client Computing & Telecoms bij EDF Energy, zei: “Capgemini heeft een duidelijk begrip van onze bedrijfsbehoeften. Ze hebben overtuigende voorstellen aangeboden die waarde toevoegen voor onze IT-gebruikers en voor ons bedrijf. We zijn ervan overtuigd dat onze samenwerking de return on investment in desktop IT zal maximaliseren en de risico’s zal minimaliseren. We kijken vooruit naar een perfecte relatie met hen. Capgemini heeft een geweldige kracht als een ‘people company’ en we zijn er zeker van dat hun team effectief met het onze zal samenwerken.”

Alison Gallagher, Capgemini’s Client Director voor EDF Energy, zei: “Het is een voorrecht om uitgekozen te worden voor samenwerking met één van Engeland’s grootste en meest vooruitstrevende energiebedrijven. We kijken uit naar de samenwerking met EDF Energy op een langetermijnbasis. We heten tevens de IT-specialisten van EDF Energy en zijn gevestigde IT-leveranciers, die door het nieuwe contract bij Capgemini komen werken, een warm welkom.”

Nieuws

Meer nieuws over