Capgemini wint IT outsourcing contract van 100 miljoen

07 april 2011 Consultancy.nl

Luchthavenbedrijf BAA heeft de levering van zijn IT-diensten uitbesteed aan een consortium dat geleid wordt door Capgemini. Het vijfjarige contract heeft een geschatte waarde van £100 miljoen. BAA liet weten dat de uitbesteding cruciaal is voor de verbetering van de vliegveldervaring van alle belanghebbenden. Hieronder vallen niet alleen alle passagiers, maar ook personeel, luchtvaartmaatschappijen en retailers, op Heathrow én op vijf andere Engelse vliegvelden. BAA is eigenaar en bestuurder van zes vliegvelden in het Verenigd Koninkrijk: Heathrow, Stansted, Southampton, Aberdeen, Glasgow en Edinburgh.

Capgemini zal verantwoordelijk zijn voor de dagelijkse levering van BAA’s belangrijkste IT-diensten, waaronder applicaties, infrastructuur en projecten, aan ongeveer 10.000 gebruikers. De service zal in mei 2011 starten na een overgang van twee maanden. BAA blijft verantwoordelijk voor de IT-strategie, stakeholder management en de kwaliteitsverzekering van de IT-diensten in samenwerking met Capgemini.

Capgemini wil BAA’s IT-portfolio versimpelen, de IT-kosten terugdringen en de serviceniveaus verbeteren. Daarnaast is het adviesbureau van plan de IT-diensten te verbeteren en nieuwe oplossingen te leveren voor passagiers, luchtvaartmaatschappijen en retailers. Hiermee moet de passagierservaring worden verbeterd.

Philip Langsdale, CIO van BAA, zei: “Omdat onze focus ligt bij het runnen van vliegvelden, is het logisch dat we specialistische IT-functies outsourcen. Dat is ook eens veel goedkoper. We willen onze veerkracht verbeteren en er zeker van zijn dat we de juiste systemen hebben om de juiste informatie op het juiste tijdstip te delen. Capgemini zal een sleutelrol spelen door dit te ondersteunen.”

Andere factoren bij de keuze voor een IT-partner waren, aldus BAA, Capgemini’s expertise in veiligheid, beveiliging en regelgevende compliance binnen de defensie-, nuts-, retail- en publieke sector. Daarnaast heeft Capgemini onlangs een groot IT-project bij BAA succesvol afgesloten.

Nieuws

Meer nieuws over