Capgemini wint contract van €94 miljoen in Zweden

11 maart 2010 Consultancy.nl

Capgemini heeft aangekondigd dat het een contract heeft gewonnen ter een waarde van minimaal €94 miljoen, om de smart meter portfolio van Fortum Distribution in Zweden aan te sturen. Het tienjarige contract zal worden geleverd door Capgemini’s Managed Business Services.

Het contract bestaat onder andere uit het management van Fortum’s bestaande portfolio van 860,000 smart meters in Zweden en omvat meerdere diensten waaronder reguliere en ingeplande metingen, field services, service desk, management reporting, data centre hosting en applicatiemanagement. Het management en ICT adviesbureau zal ook verantwoordelijk zijn voor het aansturen van leveranciers, zoals telecommunicatie, softwareleveranciers, meterproducenten en field serviceleveranciers.

Het project zal ondersteund worden via Capgemini’s wereldwijde leveringsbenadering, waarmee het de juiste balans bereikt van het beste talent uit verschillende locaties, met diensten geleverd uit landen waaronder Zweden, Polen, India en Finland.

Peter Harris, Vice President en Europese leider van Capgemini’s Smart Energy Services, zei: “Dit is een deal van uiterste significantie voor Capgemini. Niet alleen is Fortum een ambitieus bedrijf, met aspiraties om leider te worden in de smart energysector, de noordelijke regio is tevens leidinggevend in Europa op dit vlak, met smart meters in elk Zweeds huishouden, en Finland en Noorwegen kort daarachter. We zijn blij met de mogelijkheid om de kracht en collectieve ervaring van ons nieuw gevormde toegewijde Smart Energy Services kantoor in te zetten om het bedrijf te helpen bij het bereiken van zijn doelen.”

Nieuws