Capgemini wint contract van $88 miljoen met US Army

14 januari 2010 Consultancy.nl

Capgemini U.S. heeft een vijfjarig contract met het Amerikaanse leger verkregen ter waarde van $88 miljoen. Het adviesbureau gaat Independent Verification & Validation (IV&V) support services leveren voor de organisatie Program Executive Office Enterprise Information Systems (PEO EIS), die verantwoordelijk is voor de levering van infrastructure and information management systems aan het Amerikaanse leger.

PEO EIS implementeert IV&V op het bedrijfsniveau van het leger om de toewijzing van hulpmiddelen te verbeteren in de legerdivisies, en de kosten en complexiteit van toekomstige Enterprise Resource Planning (ERP) implementatie te verlagen. Dit zal helpen de totale kosten van de militaire ERP programma’s verlagen. Tevens zal het een bedrijfsoverzicht leveren van het gehele leger, en daarmee het doel van Total Asset Visibility (TAV) van het leger ondersteunen.

Capgemini zal de 5 huidige ERP programma’s van het leger ondersteunen, waaronder: Global Combat Support System-Army (GCSS-A), Logistics Modernization Program (LMP), General Fund Enterprise Business System (GFEBS), Army-Defense Integrated Manpower and Human Resources System (DIMHRS-A), and the Army Enterprise Systems Integration Program (AESIP, formerly PLM+).

“De vroegere ervaring van Capgemini met het Amerikaanse leger en het Ministerie van Defensie, gecombineerd met onze sterke kennis van de benodigdheden en uitdagingen van het leger, leveren de noodzakelijke inzichten om een samenwerkingspartnerschap te ontwikkelen en de behoeften van het leger te bewerkstelligen en overschrijden”, zei Joe Moye, hoofd van Capgemini Public Sector in Noord-Amerika. “Capgemini’s strategische aanpak van ERP zal het leger de mogelijkheid geven snelle verbetering met verlaagde kosten te leveren op zijn missie van ERP implementatie.”

Nieuws