Capgemini wint contract van €11m bij Premier Foods

08 september 2010 Consultancy.nl

Premier Foods, Engeland’s grootste voedselproducent, heeft opnieuw zijn langetermijn IT-outsourcingsamenwerking met adviesbureau Capgemini  verlengd. De waarde van het contract is geschat op €11 miljoen voor de vijfjarige periode 2014-2019. Het contract omvat de Premier Foods  IT-infrastructuur, waaronder datacentra en technische ondersteuning voor alle core business systemen.

De nieuwe overeenkomst volgt op de aankondiging afgelopen jaar van een contract tussen de twee bedrijven voor de periode 2009-2014, dat op zijn beurt afspraken uit 2001 vernieuwde. Premier Foods zegt door het bevestigen van de contractuele afspraken tot 2019 in deze vroege fase, het de verbeterde zekerheid van zijn IT-kosten-, kwaliteit- en serviceniveaus wil beschermen, zodat de essentiële langetermijnplanning van budgetactiviteiten met vertrouwen kunnen worden beïnvloed.

Phil McCallum, directeur van IT & Infrastructure bij Premier Foods, zei: “We hebben een zeer effectieve werkrelatie met Capgemini opgebouwd in de afgelopen jaren. De mate van vertrouwen en zelfvertrouwen tussen onze twee bedrijven is blijven groeien, en ik ben daarom blij dat Capgemini ons een technisch en commercieel aantrekkelijk voorstel heeft kunnen doen tot in 2019. Ik kijk uit naar opnieuw negen jaar van succesvolle samenwerking, die Premier Foods zal ondersteunen in het afleveren van zijn visie om de beste in de Britse voedselindustrie te zijn, met de merken waar je echt van houdt.”

Onder het contract zal Capgemini de IT-infrastructuur ondersteunen die vele bekende Premier Foods-merken draagt, zoals Hovis, Ambrosia, Mr Kipling, Sharwood’s, Batchelors, Quorn, Loyd Grossman, Oxo, Bisto en vele anderen.

Nieuws