Capgemini werkt samen met universiteit Nyenrode

21 oktober 2011 Consultancy.nl

Capgemini Nederland en Nyenrode Business Universiteit gaan de komende drie jaar gezamenlijk werken aan onderzoek, kennisdeling en onderwijs op het gebied van infrastructuurdiensten en outsourcing. Hiervoor sponsort Capgemini de leerstoel `Infrastructure Services & Transformational Outsourcing die zal worden bekleed door Prof. Dr. Andrzej Hajdasinski. Capgemini sponsorde eerder een leerstoel over outsourcing. Nu zal het accent, naast outsourcing, sterk komen te liggen op actuele ontwikkelingen binnen het infrastructuurvakgebied, zoals cloud.

Transformational Outsourcing gaat over het transformeren van bedrijfsprocessen, waarbij aspecten als kostenreductie, flexibiliteit en waardecreatie aan bod komen. De focus ligt daarbij op het behalen van langetermijn verbeteringen van de bedrijfsperformance op alle niveaus in de organisatie, het behalen van meetbare resultaten en de inrichting van duurzame samenwerkingsrelaties met de sourcingpartners.

Frans van den Hurk, CEO Infrastructure Services Benelux zegt over de samenwerking: `Infrastructuur wordt steeds belangrijker: we willen overal en op ieder willekeurig moment beschikken over alle data en applicaties. Daarvoor is een zeer robuuste, stabiele, maar ook veilige infrastructuur nodig. Deze infrastructuur kan op verschillende manieren worden ingericht: dedicated, shared, als public cloud, als private cloud of via hybride modellen. Het gaat om technologie, maar evengoed om samenwerking tussen mensen en organisaties. Met deze leerstoel wil Capgemini duidelijk aangeven dat transformational outsourcing en de keuze voor de infrastructuur van strategisch belang is.'

Désirée van Gorp, Associate Dean Degree Programs: `Wij zijn verheugd over de voortzetting van de samenwerking met Andrzej Hajdasinski. Nyenrode Business Universiteit doet al jarenlang onderzoek naar offshoring en outsourcing vraagstukken met speciale aandacht voor de strategische dimensie. Prof. Hajdasinski's werk levert daar een belangrijke bijdrage aan. De combinatie van onderzoek en ruime ervaring in het bedrijfsleven met betrekking tot het inzetten van outsourcing als strategisch instrument om organisaties te veranderen heeft toegevoegde waarde voor het onderwijs dat op Nyenrode gegeven wordt.

Nieuws

Meer nieuws over