Capgemini sluit raamwerkcontract met TenneT

16 februari 2010 Capgemini

Overeenkomst heeft tot doel een flexibelere IT-omgeving te creëren ter ondersteuning van TenneTs ambitie om zich verder te ontwikkelen in de Nederlandse en Noordwest-Europese elektriciteitsmarkt

Adviesbureau Capgemini heeft een raamwerkovereenkomst afgesloten voor de levering van ICT-diensten met TenneT, de beheerder van het landelijk transportnet van elektriciteit. De overeenkomst is afgesloten voor een periode van drie jaar, met de mogelijkheid het contract te verlengen voor een periode van twee jaar. De raamwerkovereenkomst bevestigt Capgemini’s groeiende aanwezigheid in de Nederlandse energiemarkt.

Capgemini zal in het kader van de raamwerkovereenkomst diensten en projecten leveren in de domeinen generieke ICT en GIS (Geografische Informatiesystemen). De overeenkomst bestrijkt een groot aantal diensten, waaronder architectuur, businessanalyse, informatieanalyse en –ontwerp, ontwikkeling, testen en applicatiebeheer op verscheidene technologieplatforms. De meeste diensten worden vanuit Nederland geleverd.

“In de komende jaren staat TenneT voor de uitdaging om een van de meest innovatieve elektriciteitstransporteurs van Europa te worden. Toenemende flexibiliteit, zowel in de IT-omgeving als in de organisatie, is een belangrijke eerste stap om dit doel te behalen. Wij verwachten dat het raamwerkcontract met Capgemini helpt om dit te faciliteren”, aldus Peter Stemerdink Account Manager voor TenneT bij Capgemini.

Nieuws