Capgemini sluit BPO contract met Kraft Foods

15 april 2010 Capgemini

Capgemini heeft vandaag bekendgemaakt dat dochteronderneming Capgemini America een nieuwe overeenkomst heeft afgesloten met Kraft Foods. Het gaat om de ondersteuning van de procurement-activiteiten van dit voedingsmiddelenbedrijf in Noord-Amerika. Volgens de meerjarige overeenkomst, wordt Capgemini verantwoordelijk voor de strategische sourcing en het spend management van verschillende inkoopcategorieën.

Het adviesbureau zet hierbij een nieuw wereldwijd toepasbaar leveringsmodel in, dat gebruik maakt van de  technologie van het recent overgenomen IBX, een on-demand aanbieder van inkoopoplossingen. De IBX-technologie is voor Kraft Foods geïntegreerd met Capgemini’s bestaande BPO platform om zo een toonaangevende on-demand e-procurement oplossing voor de markt te creëren.

“We zijn in staat om kostenbesparingen tot stand te brengen, processen te verbeteren en veranderingsmanagement te leveren aan internationaal opererende bedrijven zoals Kraft Foods. Mede  dankzij de combinatie van onze wereldwijd erkende vaardigheden, onze marktkennis, het Rightshore® delivery model en een reeks van tools en technologieën,  inclusief het nieuw verworven IBX Software-as-a-Service procurement platform. Deze diensten zullen niet alleen hun procurement-activiteiten stroomlijnen, maar ook hun doelstelling ondersteunen om duurzame prestaties te realiseren”, aldus Hubert Giraud, hoofd van Capgemini Business Process Outsourcing. “We zijn trots om partner te zijn van een bedrijf van het kaliber van Kraft Foods en kijken ernaar uit om met hen te werken aan dit belangrijke initiatief.”

Capgemini, een vooraanstaande aanbieder van Procurement Outsourcing, heeft meer dan 700 BPO-professionals in dienst die wereldwijd meer dan € 12 miljard aan inkooptransacties beheren vanuit 10 Centers of Excellence.

Nieuws