Capgemini ontwikkelt capaciteitentest voor sollicitanten

20 juli 2011 Consultancy.nl

ICT-professionals met belangstelling voor een loopbaan bij Capgemini kunnen voortaan anoniem met een capaciteitentest nagaan of hun analytische vermogens aan de gestelde eisen voldoen. Dit oefen-assessment bestaat uit verkorte versies van de tests die een vast onderdeel vormen van de daadwerkelijke selectieprocedure. Het oefen-assessment is elke keer anders, waardoor sollicitanten de oefenfrequentie naar eigen inzicht kunnen verhogen. Capgemini verwacht dat de drempel om te solliciteren kleiner wordt. Ook kunnen belangstellenden op basis van de testresultaten zelf bepalen of voortzetting van de procedure zinvol is.

Het oefen-assessment is speciaal voor Capgemini ontwikkeld door Kenhardt en haar tooling-partner HRorganizer. Elke sollicitant wordt door Kenhardt getest op potentieel voor een loopbaan bij Capgemini. Capaciteitentests, veelal intelligentie-tests of IQ-tests genoemd, zijn een belangrijk onderdeel van de procedure. Deze tests meten de snelheid en trefzekerheid om complexe informatie te analyseren en te verwerken. Dat vermogen is noodzakelijk om de snelle ontwikkelingen in de ICT-sector te kunnen volgen.

De zorgvuldige selectieprocedure die Capgemini hanteert, kost de sollicitanten en de organisatie de nodige tijd en inspanning. Capgemini verwacht met het gebruik van dit oefen-assessment het slagingspercentage van het echte assessment te kunnen verhogen en daarmee de snelheid en kwaliteit van het totale recruitmentproces.

De test is te vinden op deze pagina.

Nieuws