Capgemini houdt de omzet op peil

17 november 2008

Dienstverlener en consultancy Capgemini heeft zijn derde kwartaal afgesloten met een omzetgroei van 6,1 procent, tenminste als de wisselkoersschommelingen tussen dollar euro en pond buiten beschouwing worden gelaten.

Worden de valuta-effecten meegerekend, dan komt het bedrijf uit op een bescheiden groei van 2,09 naar 2,10 miljard euro omzet in het kwartaal, in vergelijking met een jaar geleden. De groei is vooral gerealiseerd in Europa. In de Benelux groeide de omzet met 14,2 procent, in Frankrijk met 6,3 procetn en in het VK met 4,3 procent. Noord-Amerika kwam niet verder dan 1,1 procent groei.

Ook de verschillende takken van Capgemini laten verschillen zien. Consulting en Technology Services groeiden beperkt met respectievelijk 1,6 en 3,0 procent, terwijl Outsourcing Services en Local Professional Services een groei lieten zien van respectievelijk 8,6 en 10,0 procent.

Voor heel 2008 voorziet adviesbureau Capgemini een omzetgroei van 4 á 5 procent en een operationele marge van 8,5 procent.

Nieuws