Capgemini lanceert opleiding voor SAP Projectmanagers

26 mei 2011 Consultancy.nl

SAP Education en Capgemini Academy lanceren een gezamenlijk trainingsprogramma dat cursisten opleidt tot allround SAP projectmanagers. Het programma richt zich enerzijds op ervaren projectmanagers zonder (of met beperkte) SAP kennis en anderzijds op SAP experts met geringe projectmanagement- en leidinggevende ervaring. Door het beste van twee werelden in één opleidingsprogramma te verenigen, worden cursisten geschoold tot allround SAP projectmanagers die beschikken over de juiste vaardigheden én relevante, inhoudelijke kennis.

Het IPMA-gecertificeerde opleidingsprogramma bestaat uit zeven onderdelen, waarvan drie verplicht: Generic Project Management Skills, Basic Knowledge of SAP Solutions en SAP Project Management.. Afhankelijk van individuele behoeften kan het gezamenlijke programma worden uitgebreid met onder meer Specialization Tracks en extra zelfstudiemateriaal. Binnen SAP Project Management zijn bijvoorbeeld onderdelen zoals SAP Solution Manager, RunSAP en ASAP beschikbaar. In het vervolgcurriculum kunnen cursisten anderzijds kiezen voor gespecialiseerde projectmanagementcertificeringen, zoals PRINCE2, PMI en MSP.

Onno van de Weteringh, manager Capgemini Academy: "Succesvolle SAP projecten vereisen kennis van SAP en voeling met projectmanagement. Mensen met inhoudelijke SAP kennis hebben niet altijd voldoende ervaring met het aansturen van een project. Andersom heeft een goede projectmanager niet per definitie veel kaas gegeten van SAP. Daarom lanceren SAP Education en Capgemini Academy een bijzonder curriculum dat zowel projectmanagers als SAP experts zal aanspreken. Zij kunnen met behulp van het gezamenlijke opleidingsaanbod van Capgemini Academy en SAP Education doorgroeien tot allround SAP projectmanagers met de juiste vaardigheden én inhoudelijke kennis."

Pieter de Jong, Head of Education van SAP Nederland: "SAP heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld van een standaard ERP-pakket naar een integraal, servicegeoriënteerd platform dat integreert met een breed scala pakketten en tools van derden. Daar komt bij dat de business case achter een SAP implementatie meer dan ooit gedreven wordt door de behoeften van de business en gericht is op het effectief én efficiënt inzetten van IT als strategisch middel. De verwachtingen met betrekking tot doorlooptijden (sneller) en kosten (lager) zijn hoog. Van allround SAP projectmanagers wordt verwacht dat ze SAP kennen als hun broekzak én dat ze elk project on time, on budget én on value tot een goed einde kunnen brengen. Dit gezamenlijke opleidingsprogramma zorgt dat ze daarvoor juist uitgerust zijn."

Nieuws