Bruno Colmant nieuwe Partner bij Roland Berger Belgie

30 september 2011 Consultancy.nl

Roland Berger Strategy Consultants België heeft Bruno Colmant (50) benoemd tot Partner. Colmant gaat zich richten op de Financial Services branche van het strategy consulting kantoor.

"Bruno brengt ons een unieke combinatie bij van academische uitmuntendheid en unieke leiderschaps-kwaliteiten op het gebied van financiële dienstverlening" verklaart Didier Tshidimba, Managing Partner bij Roland Berger in Brussel. "Zijn ervaring ter zake is van een zeer grote waarde voor de projecten die wij voor onze klanten uitvoeren en vult onze competenties perfect aan. Zijn academische achtergrond onderstreept het streven naar perfectie dat wij onze klanten willen aanbieden. Wij zijn verheugd om Bruno te verwelkomen bij Roland Berger en om samen onze verdere ontwikkeling te versnellen."

Bruno Colmant voegt toe: "Roland Berger heeft een team van uitzonderlijke talenten opgebouwd en is erin geslaagd het respect te vergaren van zijn klanten door de kwaliteit en de nauwkeurigheid van hun werk. Ik kijk erg uit naar de samenwerking met Roland Berger en mijn bijdrage bij het vinden van nieuwe invalshoeken en oplossingen, die van een groot belang zijn voor de financiële sector in deze turbulente periode."

Bruno Colmant - Roland Berger

Over Bruno Colmant
Bruno Colmant begon zijn loopbaan bij het accountantskantoor Arthur Andersen en bekleedde vervolgens posities in het management van Sofina en makelaarskantoor Dewaay. In 1996 trad hij in dienst van ING, waar hij diende als Chief Auditor voordat hij werd benoemd tot CEO van ING Luxemburg, een functie die hij uitvoerde van 2002 tot 2004. Vervolgens vervoegde hij het managementteam en de raad van bestuur van ING België als CFO. In 2006 wordt Bruno kabinetschef van de Federale Overheidsdienst Financiën, vooraleer de leiding op zich te nemen van de Brussels Stock Exchange als CEO en lid te worden van het uitvoerend comité van de New York Stock Exchange.

Later biedt Fortis Holding (nu omgedoopt tot Ageas) hem de positie van co-CEO aan om alle juridische en financiële dossiers te verwerken in de nasleep van de opsplitsing van Fortis. Bruno verleent Ageas hierbij nog steeds advies. Bruno is een gewaardeerd expert op het vlak van corporate finance, financiële markten, beursverrichtingen, risk management, accountancy en fiscaliteit. Hij heeft een uitgebreide kennis van het bank- en verzekeringswezen.

Nieuws