BCG: Windows tablet populairder dan iPad van Apple

22 november 2011 Consultancy.nl

Consumenten prefereren een Windows-tablet boven een iPad. Dat blijkt uit een onderzoek door adviesbureau Boston Consulting Group (BCG) onder Amerikaanse en Chinese respondenten.

Windows nog altijd populair
Een tablet met Windows is voor 42% van de Amerikaanse respondenten hun eerste keuze. Slechts 27% kiest voor een iPad, die gebruikmaakt van Apple's besturingssysteem iOS. Van de geënquêteerde Chinezen kiest 44% voor Windows en 34% voor de iPad. In beide landen stond Google's Android op de derde plek met ongeveer 20%. Het onderzoek van BCG bevestigt een enquête door Forrester eerder dit jaar, waaruit eveneens bleek dat de meeste consumenten voor Windows kiezen.

Enthousiasme voor Windows 8
Analisten reageren verschillend op de strijd tussen de iPad en Windows-tablets. Aanhangers van de iPad stellen dat de onderzoeken tot feitelijk onjuiste uitkomsten hebben geleid, omdat Windows-tablets op dit moment bij lange na niet de verkoopcijfers van de iPad halen. Aanhangers van Windows beargumenteren dat de onderzoeksresultaten in hoge mate zijn gebaseerd op de toekomstige versie van Windows, die binnenkort zal uitkomen. Sinds het nieuwe besturingssysteem Windows 8 enige maanden geleden werd gedemonstreerd, zou de interesse in Windows volgens hen sterk zijn toegenomen. De nieuwe vormgeving en intuïtieve werking van Windows 8 heeft in ieder geval tot veel positieve reacties geleid. Waarschijnlijk zal het nieuwe besturingssysteem van Microsoft in de tweede helft van 2012 verschijnen.