Booz Allen Hamilton plant Initial Public Offering

01 juli 2010 Consultancy.nl

Eén van Amerika’s grootste adviesbureaus, Booz Allen Hamilton, heeft aangekondigd dat het $300 miljoen wil opbrengen door een primaire emissie (IPO) van aandelen. Met de aandelenverkoop wil Booz Allen Hamilton circa #300 miljoen ophalen om schulden af te lossen.

Booz Allen is een toonaangevende leverancier van management en technologie adviesdiensten aan de publieke sector, voornamelijk de Verenigde Staten. Het adviesbureau, gevestigd in McLean, splitste zijn overheids- en commerciële diensten in 2008; de commerciële afdeling opereert onafhankelijk als Booz & Company, de overheidsafdeling werd voor $2.54 miljard gekocht door het private equity bedrijf The Carlyle Group.

In een filing met de Securities and Exchange Commission, zei Booz Allen Hamilton dat het de aandelen onder het ticker symbool “BAH” wil onderbrengen, maar gaf niet prijs hoeveel aandelen het zal uitgeven of wat de initiële prijzen zullen zijn. Morgan Stanley, Barclays, Merrill Lynch en Credit Suisse zullen dienen als joint book-running managers van de IPO.

Over Booz Allen Hamilton

Booz Allen behaalde in het eind maart afgesloten boekjaar een nettowinst van $25,5 miljoen dollar op een omzet van $5,1 miljard. Bij het strategy consulting bureau dat zicht richt op de publieke sector werken meer dan 23,000 werknemers.

Nieuws