BearingPoint lanceert Europese studentencompetitie

01 maart 2011 BearingPoint

Management- en technologieadviesbureau BearingPoint heeft de start van be.project aangekondigd – een jaarlijkse Europese wedstrijd bedoeld voor studenten van geselecteerde topcolleges en –universiteiten in België, Frankrijk, Duitsland, Nederland en Zwitserland. Studententeams zijn uitgenodigd om hun ideeën voor een project van algemeen belang, zoals liefdadigheid, sport of culturele projecten, in te sturen. 

BearingPoint zal de winnaars begeleiden bij het realiseren van hun ideeën – en de voorbereiding en implementatie van hun project ondersteunen. De prijs omvat een maximale gift van €30,000. Elke lokale winnaar ontvangt €15,000 en mag meedoen in de Europese finale te Brussel, waar nog eens €15,000 te winnen valt.  

Studententeams die mee willen doen kunnen zich online opgeven op www.beproject-europe.com tot 15 april 2011. De wedstrijd bestaat uit vier ronden: twee lokale preselecties in april, een finale lokale selectie in mei en de finale Europese selectie in juni. 

De wedstrijd en de totale gift – één van de hoogste in Europa – benadrukken BearingPoint’s inzet om grote projecten van Europese topscholen en studenten te ondersteunen en lange termijn relaties met hen op te bouwen. Peter Mockler, Managing Partner van BearingPoint: “Met be.project willen we onze passie voor onze kernactiviteit, Business Consulting, met anderen delen. Het is ons doel om student initiatieven te stimuleren en de sterke waarden van ons bedrijf te promoten, zoals toewijding, excellentie, een resultatencultuur en de bekwaamheid om als onderdeel van een team te werken.” 

De prijs zal op basis van de volgende criteria worden uitgereikt: 

  • De kwaliteit van het idee: de ondernomen innovatie en verandering, de ethische aspecten van de benadering en de notie van generositeit. 
  • De daadkracht van het team: de intensiteit van hun inzet en de notie van initiatief.
  • De capaciteiten om de beloofde resultaten te leveren: het realisme, pragmatisme, de eerste tastbare resultaten die worden bereikt en de kwaliteit van het teamwork. 

Nieuws