BDO opent nieuwe kantoren Wit-Rusland en Algerije

03 december 2010 BDO

BDO heeft zijn internationale netwerk uitgebreid met kantoren in Wit-Rusland en Algerije. In beide landen was BDO nog niet met een partnerorganisatie vertegenwoordigd. De toevoeging van de twee partnerorganisaties past in BDO’s groeiambities voor zowel de Eurasia-regio als Afrika. BDO Wit-Rusland behoorde tot voor kort tot het KPMG-netwerk, in Algerije sluit accountantskantoor ORFICO zich bij BDO aan.

BDO Wit-Rusland, opricht in 1997, is qua omzet en personeel het grootste accountancykantoor in Wit-Rusland. Het kantoor, gevestigd in hoofdstad Minsk, telt 65 partners en werknemers en biedt met name audit & assurance- en belastingadvies. BDO Wit Rusland zal nauw samenwerken met BDO Eurasia, een samenwerkingsverband van BDO partnerorganisaties in Cyprus, Georgië, Israël, Kazakstan, Rusland en het Oekraïne, dat zich richt op het ontwikkelen van BDO-activiteiten in het Eurasia-gebied. Jeremy Newman, CEO van het internationale netwerk van BDO, is verheugd met de toetreding: "Net zoals BDO Azerbeidzjan, waarmee BDO Eurazië afgelopen maand al werd uitgebreid, zal BDO Wit-Rusland ook een belangrijke bijdrage leveren aan onze groeiambities in de regio en het leveren van het best mogelijke advies aan onze klanten die in deze regio actief zijn”.

Het Algerijnse accountantskantoor ORFICO heeft de afgelopen jaren qua omzet en personeel een significante groei laten zien. De 19 partners en werknemers boekten in 2009 een omzet van € 507.000. Het kantoor biedt met name accountancy en consultancy-diensten en werd in het verleden al eens door BDO ingeschakeld voor lokale klanten. Newman: “Afrika wordt een steeds belangrijker continent voor onze klanten en dus is het voor BDO belangrijk onze aanwezigheid hier te vergroten. We kennen de partners en medewerkers van ORFICO, omdat ze op ons verzoek al eens voor onze klanten werkten, dus we weten dat we met deze uitbreiding hoogopgeleid personeel met veel lokale ervaring binnenhalen”.

Nieuws