Bain Partner wint Young Captain Award 2009

20 november 2009 Consultancy.nl

Véronique Pauwels, partner en lid van het Management Team van strategie consultant Bain & Company, is op woensdag (18 november) in Paleis het Loo verkozen tot winnaar van de Young Captain Award 2009. Andere finalisten waren David Knibbe (General Manager Pensions ING/Nationale Nederlanden) en Bart Schlatmann (COO ING Retail Banking). Nyenrode Business Universiteit was academisch partner bij de verkiezing van de Young Captain Award 2009.

Véronique Pauwels is magna cum laude afgestudeerd aan de Universiteit van Gent in België met een Bachelors diploma in psychologie en zowel een Bachelors als een Masters in civiele techniek. Haar MBA heeft ze gehaald aan de Vlerick School of Management in België. 

Véronique Pauwels werkt sinds 1996 bij Bain & Company en startte haar carrière in het Brusselse kantoor. Daarna werkte ze in Johannesburg, Sydney, Melbourne en Londen voordat ze zich begin 2000 vestigde in Amsterdam. Zij is partner in de wereldwijde expertgroep technologie, media en telecommunicatie, alsook die van de industrie. Haar functionele expertise ligt vooral op gebied van performance enhancement, groeistrategie, change management en organisatie.

Naast haar werk vervult Pauwels regelmatig een maatschappelijke rol. Zo leidde zij recent binnen Talent naar de Top, de werkgroep die zich bezig hield met de vraag hoe meer vrouwen op topposities in het bedrijfsleven te krijgen.

Als onderdeel van de Young Captain Award krijgt Véronique Pauwels deelname aangeboden aan het New Board Program van de Nyenrode Business Universiteit. Nyenrode biedt het New Board Program sinds 2005 twee maal per jaar aan, zowel aan huidige als toekomstige (non)-executives. Young Captain Award winnaar van het eerste uur, Hugo Loudon, nam reeds deel aan het programma, toen hij de award won. De winnaars van 2007 en 2008, Conrad Keijzer en Olaf Sleijpen, nemen deel aan respectievelijk de 5e en de 6e groep van het programma.

Nieuws

Meer nieuws over