Bain & Co. alumnus Meg Whitman topvrouw van HP

29 september 2011 Consultancy.nl

Meg Whitman (55), alumnus van Bain & Company, is benoemd tot de nieuwe Chief Executive Officer van computerfabrikant Hewlett-Packard (HP). Whitman vervangt per direct huidige topman Leo Apotheker, die is opgestapt nadat grootaandeelhouders zich openlijk tegen de bestuursvoorzitter hebben gekeerd. Apotheker, die nog geen jaar geleden overkwam van het Duitse softwareconcern SAP, kon het printerconcern niet snel genoeg veranderen.

''We zijn in een kritieke fase aangekomen, waarin we nieuw leiderschap nodig hebben om onze strategie uit te voeren en om kansen in de markt te grijpen'', zei bestuurder Ray Lane.

Over Meg Whitman
Whitman studeerde in 1977 af aan de Princeton University en vervolgens studeerde ze in 1979 af aan de Harvard Business School. Ze begon haar carrière bij Proctor & Gamble. Na twee jaar maakte ze de overstap naar Bain & Company, waar ze tussen 1981 en 1989 werkte. Daarna werkte ze o.a. voor Walt Disney Corporation, sportschoenenbedrijf Stride Rite. In 1998 ging ze aan de slag als directeur bij online marktplaats eBay. Ze bracht het bedrijf in sneltreinvaart aan de top: in 1998 had eBay dertig werknemers in dienst en een omzet van $4,7 miljoen. In 2007 had eBay 15.000 werknemers in dienst en een omzet van $7,67 miljard. In 2008 nam ze afscheid van eBay om mee te doen aan de Californische gouverneursverkiezingen.

Nieuws