Atos Origin sluit 5-jarig ICT contract van 44 miljoen

26 december 2009 Consultancy.nl

Twee grote Schotse overheidsagentschappen hebben een 5-jarig contract ter waarde van €44 miljoen vergund aan Atos Origin, een internationaal IT adviesbureau.

Vanaf april 2010 zal Atos Origin IT diensten leveren aan een gezamenlijke staf van 2,400 werknemers over 113 locaties voor Skills Development Scotland – een non-departementaal publiek lichaam verantwoordelijk voor het helpen van mensen van alle leeftijden om hun vaardigheden te ontdekken en hun carrières te ontwikkelen – en Scottish Enterprise – Schotland’s belangrijkste agentschap voor economie, bedrijf, innovatie en investering.

Atos Origin zal een volledig spectrum van IT diensten leveren, waaronder service desk, desktop support, applicatieontwikkeling, netwerkmanagement, data centra, veiligheidsdiensten en transformatiediensten. Alle businesssystemen worden verplaatst en zullen worden bestuurd vanuit de Schotse datacenter van het IT consulting kantoor. Teams van zowel Skills Development Scotland als Scottish Enterprise worden ook verplaatst naar Atos Origin om zich te voegen bij zijn bestaande 700-tallige personeelsbestand.

Lena Wilson, CEO van Scottish Enterprise, zei: “Net zoals andere delen van de publieke sector is Scottish Enterprise toegewijd om te zoeken naar innovatieve manieren om kosten te besparen en de dienstenlevering te behouden. Samenwerken met andere partners in de publieke sector is cruciaal om dat te bereiken, en dit stukje werk is een geweldig voorbeeld van wat kan worden bereikt. We hebben hard gewerkt om zeker te zijn dat de werknemers-voorwaarden worden beschermd. Onze primaire zorg is nu om een vloeiende overgang te garanderen voor alle betrokken werknemers”.

Nieuws