Atos Origin rondt werkzaamheden 2010 Paralympics af

29 maart 2010 Atos Origin

Atos Origin, de wereldwijde IT-partner van het Internationaal Olympisch Comité (IOC), heeft met succes gezorgd voor een vlekkeloze IT-prestatie tijdens de Paralympische Winterspelen 2010 in Vancouver. Atos Origin heeft voor de Paralympische Spelen dezelfde IT-infrastructuur ontworpen, geïntegreerd, beheerd en beveiligd die werd gebruikt op een groot aantal wedstrijdlocaties voor de Olympische Winterspelen.

Tussen 12 en 21 maart hebben 506 sporters uit 44 landen deelgenomen aan de Paralympische Spelen in Vancouver. De sporters kwamen uit in vijf sportevenementen die gehouden werden op vier wedstrijdlocaties in Vancouver en Whistler.

Als belangrijkste technologiepartner heeft Atos Origin als één team samengewerkt met IPC, VANOC en de overige technologieleveranciers. Hierdoor zijn de Paralympische Spelen 2010 in Vancouver een groot succes geworden. Atos Origin was op alle onderdelen verantwoordelijk voor een vlot en veilig verloop van de IT tijdens de Paralympische Spelen: van ontwerp en implementatie van de systemen tot het leiding geven aan alle IT-partners en de uitvoering van IT-infrastructuur en –netwerken. Daartoe hoorde ook de directe verspreiding van de uitslagen over de hele wereld.

Paralympische Winterspelen 2010
Atos Origin paste voor de Paralympische Winterspelen 2010 dezelfde technologie toe als bij de Olympische Winterspelen 2010 in Vancouver. Voor de allereerste keer in de geschiedenis van de Paralympische Spelen werd gebruik gemaakt van het Olympic Print Distribution systeem. De technologie achter Olympic Print Distribution, die geleverd wordt door Atos Origin, zorgt voor uitdraaien met informatie over evenementen, programma’s en uitslagen.

Sir Philip Craven, voorzitter van het Internationaal Paralympisch Comité (IPC): “Atos Origin heeft als wereldwijde IT-partner een geweldige klus geklaard. De Paralympische Winterspelen waren een daverend succes. Nogmaals, Atos Origin heeft een belangrijke rol gespeeld bij het mogelijk maken van deze Spelen en kijkers over de hele wereld de mogelijkheid geboden om de spectaculaire prestaties van de sporters live te volgen”.

“De aanloop naar en de implementatie van onze IT-systemen voor de Paralympische Winterspelen is vlot verlopen, dankzij ons toegewijde en getalenteerde technologieteam en talrijke vrijwilligers,” aldus Rob Pols, CEO bij Atos Origin in Nederland. “We zijn verheugd dat wij in nauwe samenwerking met VANOC Technology en IPC van deze Paralympische Spelen een sportsucces van wereldniveau hebben kunnen maken”.

Het adviesbureau is sinds 2002 actief betrokken bij de Paralympische beweging. Ook in 2002, 2004, 2006 en 2008 was Atos Origin al IT-partner van de Paralympische Spelen. In januari 2008 werd Atos Origin de officiële wereldwijde IT-partner van het IPC.

Grootste IT-contract ter wereld op sportgebied

Atos Origin heeft het grootste IT-contract ter wereld op sportgebied: een overeenkomst met het Internationaal Olympisch Comité voor ontwerp, integratie, beheer en beveiliging van de IT voor de Olympische Spelen.

Nieuws